Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Midden Westfriesland
 
 
Zondagmiddag 11 september - Zangbijeenkomst 150 jaar Joh. de Heer in Hoogwoud Zondagmiddag 11 september - Zangbijeenkomst 150 jaar Joh. de Heer in Hoogwoud
“ Komt nu met zang”

Op zondagmiddag 11 september j.l. vond er een bijzondere zangdienst plaats ter gelegenheid van het feit dat op 23 mei 2016 het 150 jaar geleden was dat Johannes de Heer werd geboren.
Deze dienst vond plaats in de protestantse kerk in Hoogwoud.  
 
Wie was Johannes de Heer?
Zijn naam is vooral bekend in Protestants Christelijke kring vanwege de door hem deels verzamelde en vertaalde, deels zelf geschreven en op muziek gezette christelijke liederen. In 1905 verscheen zijn eerste liederenbundel. In al de jaren daarna is de bundel aangepast met nieuwe liederen dan wel met het vervangen van liederen. Tot op de dag van vandaag heeft de bundel nog steeds een belangrijke plaats in diverse kerken en kerkdiensten.
 
Tijdens deze zangdienst vertelde ds. Jos de Heer, een achterkleinzoon van Johannes de Heer, over zijn herinneringen aan zijn overgrootvader en diens betekenis. Ds. De Heer is predikant van de Amstelkerk (PKN-gemeente) in Ouderkerk aan de Amstel.
 
Deze middag stonden veel bekende liederen uit deze bundel als samenzang op het programma staan. Daarnaast werd er ook ensemblemuziek ten gehore gebracht.
 
Begeleiding en solospel werd verzorgd door Thea de Zwart panfluit, Henk Gemser orgel en Arie Horst piano.

 

Namens de liturgiecommissie
ds. D. Woudt 
 
terug
 
 
 
 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
 
ANBI-gegevens


Via de volgende links komt u snel bij de ANBI-gegevens van onze gemeente.
 

ANBI - Kerkrentmeesters
ANBI - Diaconie

 
MEDITATIES

Klik op de afbeelding

 
 
Voedselacties

Klik op onderstaande logo's
voor meer informatie 

 

Kijk ook eens in de webshop van Dorcas:


--------------------------


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.