Hoe zit de kerkelijke gemeente in elkaar Hoe zit de kerkelijke gemeente in elkaar

Zoals bij alle organisaties het geval is, zit er ook structuur in de organisatie van een kerkelijke gemeente. De gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad; een verzameling mensen die geacht wordt de gemeente te vertegenwoordigen. Hoe het kiezen van deze mensen to stand komt, is vermeld in een plaatselijke regeling, die ter inzage ligt voor elk gemeentelid.

Daarnaast is er de Kerkorde. Hierin staan de juridische regels en nog veel meer o.a. over het benoemen van de predikant, de zittingstermijn van kerkenraadsleden, de verantwoordelijkheden, etc.

In onze gemeente bestaat de kerkenraad uit drie colleges, namelijk:

• diakenen (t.b.v. de ondersteuning aan hen die dat van node hebben,
  • ouderlingen (pastorale zorg),
  • ouderlingen-kerkrentmeester (beheer van stoffelijke zaken zoals de betaling van de predikant, de zorg voor de kerkgebouwen, de kerkelijke administratie en de kerkledenadministratie).
Deze colleges vergaderen elke maand apart en de kerkenraad in principe om de maand. Daarnaast is er nog een dagelijks bestuur van de kerkenraad en dat noemen wij het moderamen.

AANKOMENDE DIENST

ZANGDIENST
HOOGWOUD
14 april 2024

Thema: Kleur bekennen

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het leven heeft vele kleuren! Je zoekt uit wat voor jou de beste kleur is. Welke kleur je de mooiste uitstraling geeft.
Waarin je je prettig voelt. Voor iedereen is dat verschillend.
Waar kom je kleur tegen in de kerk? Laten we eens kijken naar de kleuren van het kerkelijk jaar. In de kerk hebben de kleuren ook een betekenis. Daarover
gaan we iets te vertellen.
We hopen dat je aanwezig kunt zijn deze zondag en kan genieten van een kleurrijke dienst.

MEDITATIES

Klik op de afbeelding

DORCAS

Klik op het logo

Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

PKN Nederland

Oekraïne

Kerk Open

Welkom in het huis van God en mensen!

De kerk is open elke woensdagochtend
van 10:00 - 12:00 uur.
  • om elkaar te ontmoeten
  • om naar muziek te luisteren
  • om een kaarsje aan te steken
  • om stil te zijn, even weg van de prikkels die op ons afkomen
  • om te praten met een van de vrijwilligers of de predikant

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en voor de kinderen is er limonade.
U bent van harte welkom!

Namens de kerkenraad van de Protestantse gemeente Midden Westfriesland,
ds. Sylvia Neuféglise-Vermeer