Spanbroek Spanbroek

Spanbroekerweg 37
1715 GH Spanbroek

Beschrijving Hervormde kerk
Een zeven traveeën diepe eenschepige kerk met vijfzijdige sluiting en een geheel vernieuwde toren. Het muurwerk en de steunberen geheel gepleisterd. Inwendig een gestuct gewelf onder een oudere tongewelf-constructie. Het gebouw is blijkens een bouwnaad op de overgang tussen de vierde en vijfde travee in twee perioden opgetrokken, XV/XVI. Preekstoel XVIIb- Doophek, waarop twee koperen doopbogen, XVIIIa; geheel origineel eenklaviers orgel, in 1779 gemaakt door J. Strumphler; een herenbank XVII; een voorzangerslezenaar 1694; tegen de koorsluiting een marmeren epitaaf, aangebracht voor Johannes van Gheel, 1668, gebeeldhouwd door R.Verhulst.

Beschrijving Toren
Alleen de oostmuur in het benedenste gedeelte, waar de dichtgezette doorgang naar de kerk is te zien, is oud.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Na de restauratie in 1998/2000 beschikt het gebouw over een aula. De kerk is door de verbouwing tot een multifunctioneel gebouw gemaakt. Regelmatig vinden naast muziekuitvoeringen, optredens van zangkoren, vergaderingen en recepties plaats. Ook burgerlijke huwelijken kunnen in deze kerk worden gesloten.

Op de website van het Kerkhuys, http://www.kerkhuys.nl, is een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis te vinden. Ook de diverse activiteiten worden hier nader belicht.

interieur

AANKOMENDE DIENST

ZANGDIENST
HOOGWOUD
14 april 2024

Thema: Kleur bekennen

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het leven heeft vele kleuren! Je zoekt uit wat voor jou de beste kleur is. Welke kleur je de mooiste uitstraling geeft.
Waarin je je prettig voelt. Voor iedereen is dat verschillend.
Waar kom je kleur tegen in de kerk? Laten we eens kijken naar de kleuren van het kerkelijk jaar. In de kerk hebben de kleuren ook een betekenis. Daarover
gaan we iets te vertellen.
We hopen dat je aanwezig kunt zijn deze zondag en kan genieten van een kleurrijke dienst.

MEDITATIES

Klik op de afbeelding

DORCAS

Klik op het logo

Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

PKN Nederland

Oekraïne

Kerk Open

Welkom in het huis van God en mensen!

De kerk is open elke woensdagochtend
van 10:00 - 12:00 uur.
  • om elkaar te ontmoeten
  • om naar muziek te luisteren
  • om een kaarsje aan te steken
  • om stil te zijn, even weg van de prikkels die op ons afkomen
  • om te praten met een van de vrijwilligers of de predikant

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en voor de kinderen is er limonade.
U bent van harte welkom!

Namens de kerkenraad van de Protestantse gemeente Midden Westfriesland,
ds. Sylvia Neuféglise-Vermeer