OECUMENISCHE ONTMOETINGSDAG

Duurzaamheid:
De nieuwe tweedeling

Vrijdag 4 november 2022
11.00 tot 15.00 uur (inloop 10.30 uur)
Taborkerk
Maasstraat 2, 1442 RV te PURMEREND

Kiezen voor duurzaamheid lijkt een logische keuze. Volgens wetenschappers is het ‘vijf over twaalf’ om te zorgen dat het klimaat zodanig verandert dat het de mensheid bedreigt. Tegelijkertijd zien we ook dat verduurzaming de tegenstelling tussen rijk en arm, stad en platteland, burgers en overheid vergroot. De emoties thuis, op het dorp en in de wijk kunnen soms hoog oplopen. Waar staat u en wat is het christelijk geluid?

Op verhaal komen over Duurzaamheid
Tijdens de ontmoetingsdag nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de lastige keuzes rond duurzaamheid en over de rol die we als kerken/oecumenische beweging daarin te spelen (kunnen) hebben. Deze dag wordt geleid door Jacobine Gelderloos en Hette Domburg. Beiden hebben veel ervaring met het contextueel bijbellezen.

Aanmelden kan tot dinsdag 29 oktober 2022 via het contactformulier of door te mailen naar info@oecumenischplatformnh.nl o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.
De nieuwe tweedeling.
De uitnodiging en het programma kunt u vinden op de website van het Oecumenisch Platform Noord-Holland: Oecumenisch platform NH - Nieuws

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Kor Berghuis, info@oecumenischplatformnh.nl. Telefoon: 0655884486.

AANKOMENDE DIENST

ZANGDIENST
HOOGWOUD
14 april 2024

Thema: Kleur bekennen

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het leven heeft vele kleuren! Je zoekt uit wat voor jou de beste kleur is. Welke kleur je de mooiste uitstraling geeft.
Waarin je je prettig voelt. Voor iedereen is dat verschillend.
Waar kom je kleur tegen in de kerk? Laten we eens kijken naar de kleuren van het kerkelijk jaar. In de kerk hebben de kleuren ook een betekenis. Daarover
gaan we iets te vertellen.
We hopen dat je aanwezig kunt zijn deze zondag en kan genieten van een kleurrijke dienst.

MEDITATIES

Klik op de afbeelding

DORCAS

Klik op het logo

Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

PKN Nederland

Oekraïne

Kerk Open

Welkom in het huis van God en mensen!

De kerk is open elke woensdagochtend
van 10:00 - 12:00 uur.
  • om elkaar te ontmoeten
  • om naar muziek te luisteren
  • om een kaarsje aan te steken
  • om stil te zijn, even weg van de prikkels die op ons afkomen
  • om te praten met een van de vrijwilligers of de predikant

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en voor de kinderen is er limonade.
U bent van harte welkom!

Namens de kerkenraad van de Protestantse gemeente Midden Westfriesland,
ds. Sylvia Neuféglise-Vermeer