KERK ANDERS - zondag 14 februari 2016 KERK ANDERS - zondag 14 februari 2016

Op 14 februari jl. was er weer een ‘kerk anders’ bijeenkomst. Deze keer was ds. Bert Dicou onze gast.

Hij is Remonstrants predikant (verbonden aan de DoRe gemeente te Hoorn) en directeur van het Arminiusinstituut.

Thema:
Zoals u wellicht gemerkt hebt, timmeren De Remonstranten nogal aan de weg!!!!
Het is nog nooit eerder gedaan. Radiocommercials voor de zondagse preek. De nieuwe ronde van de remonstrantse campagne ‘Geloof begint bij jou’ kenmerkt zich door verdieping en verbinding met lokale remonstrantse kerken. Naast posters in alle plaatsen waar een remonstrantse kerk is, komt er een wekelijkse preek van de week. Via radiocommercials op NPO Radio 1, 2 en 4 verklappen we alvast waar de preek over gaat. Zo komen typisch remonstrantse thema’s als geloof & wetenschap, filosofie en humor en relativerings-vermogen langs. (bron: www.remonstranten.nl)

Deze middag kregen de 30 aanwezigen meer te horen over het succes van deze campagne. De Remonstrantse kerk groeit! Bert Dicou gaf ons d.m.v. een boeiende presentatie meer inzicht in de voorbereiding, vormgeving en uitvoering van deze multi media campagne, waarmee de Remonstrantse kerk op een eigentijdse wijze op de kaart werd gezet en duidelijk werd door welke beginselen deze geloofsgemeenschap wordt geïnspireerd.

De missionaire aanpak van de Remonstrantse kerk kan mogelijk ook voor onze gemeente een bron van inspiratie zijn.

Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan ds. Dicou, diverse aanwezigen maakten daarvan gebruik. De middag werd afgesloten met een informeel samenzijn met een hapje en drankje.

Plaats: Prot. Kerk Abbekerk (het witte kerkje)
Tijd: 15.00 uur.

AANKOMENDE DIENST

ZANGDIENST
HOOGWOUD
14 april 2024

Thema: Kleur bekennen

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het leven heeft vele kleuren! Je zoekt uit wat voor jou de beste kleur is. Welke kleur je de mooiste uitstraling geeft.
Waarin je je prettig voelt. Voor iedereen is dat verschillend.
Waar kom je kleur tegen in de kerk? Laten we eens kijken naar de kleuren van het kerkelijk jaar. In de kerk hebben de kleuren ook een betekenis. Daarover
gaan we iets te vertellen.
We hopen dat je aanwezig kunt zijn deze zondag en kan genieten van een kleurrijke dienst.

MEDITATIES

Klik op de afbeelding

DORCAS

Klik op het logo

Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

PKN Nederland

Oekraïne

Kerk Open

Welkom in het huis van God en mensen!

De kerk is open elke woensdagochtend
van 10:00 - 12:00 uur.
  • om elkaar te ontmoeten
  • om naar muziek te luisteren
  • om een kaarsje aan te steken
  • om stil te zijn, even weg van de prikkels die op ons afkomen
  • om te praten met een van de vrijwilligers of de predikant

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en voor de kinderen is er limonade.
U bent van harte welkom!

Namens de kerkenraad van de Protestantse gemeente Midden Westfriesland,
ds. Sylvia Neuféglise-Vermeer