KERK ANDERS - zondag 10 juli 2016 KERK ANDERS - zondag 10 juli 2016

Elke religie heeft een beeld van hoe de “hemel” eruitziet. Zo is de hemel van een christen een andere dan die van de Noormannen, en is er soms voor mannen een andere plek dan voor vrouwen. Belangrijk is de aanwezigheid van God, van engelen, van gelovigen.
Door de eeuwen heen en vanuit verschillende culturen hebben kunstenaars geprobeerd een afbeelding van hun ideale hemel te realiseren. Vooral keken ze naar: wie is welkom in de hemel, en wie niet?

Kunstkenner Cor Treffers uit Zaandam laat ons aan de hand van prachtige (voor)beelden kijken naar kunstige vormen van voorlichting over de ‘hemel’. Uiteraard geeft hij ook toelichting op de voorstellingen.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Na afloop is er tijd voor een hapje en een drankje.

U bent van harte uitgenodigd en welkom om deze bijeenkomst in het kader van Kerk Anders bij te wonen.
Ds. D. Woudt

AANKOMENDE DIENST

ZANGDIENST
HOOGWOUD
14 april 2024

Thema: Kleur bekennen

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. Het leven heeft vele kleuren! Je zoekt uit wat voor jou de beste kleur is. Welke kleur je de mooiste uitstraling geeft.
Waarin je je prettig voelt. Voor iedereen is dat verschillend.
Waar kom je kleur tegen in de kerk? Laten we eens kijken naar de kleuren van het kerkelijk jaar. In de kerk hebben de kleuren ook een betekenis. Daarover
gaan we iets te vertellen.
We hopen dat je aanwezig kunt zijn deze zondag en kan genieten van een kleurrijke dienst.

MEDITATIES

Klik op de afbeelding

DORCAS

Klik op het logo

Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken

PKN Nederland

Oekraïne

Kerk Open

Welkom in het huis van God en mensen!

De kerk is open elke woensdagochtend
van 10:00 - 12:00 uur.
  • om elkaar te ontmoeten
  • om naar muziek te luisteren
  • om een kaarsje aan te steken
  • om stil te zijn, even weg van de prikkels die op ons afkomen
  • om te praten met een van de vrijwilligers of de predikant

Een kopje koffie of thee staat voor u klaar en voor de kinderen is er limonade.
U bent van harte welkom!

Namens de kerkenraad van de Protestantse gemeente Midden Westfriesland,
ds. Sylvia Neuféglise-Vermeer