Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Midden Westfriesland
 
 
Orthodoxe Kerstviering - Hoogwoud

Orthodoxe Kerstviering - Hoogwoud

De Russisch Orthodoxe, Servisch en Georgisch Orthodoxe Kerk vieren volgens de oude, Juliaanse Kalender Kerst op 7 en 8 januari. Alle andere Orthodoxe Kerken in Oost-Europa (zoals de Griekse, Bulgaarse, Roemeense, Byzantijnse, etc.) vieren volgens de 16de-eeuwse Gregoriaanse kalender Kerst op 25 december.
De orthodoxe kerk van Oekraïne had zich al losgemaakt van de Russisch-orthodoxe kerk, maar nu gaat ze een stap verder: haar leden hoeven Kerst niet meer tegelijkertijd met de Russen te vieren, op 7 januari, maar mogen dat voortaan doen op 25 december. In onze regio worden de Oekraïense mensen in de gelegenheid gesteld om hierin een eigen keuze te maken. Enkele kerken in onze omgeving geven die gelegenheid ook.
Wij willen op 06-01-2023 van 22.00-24.00 uur een Oekraïens kerstfeest geven. Dit wordt in samenwerking gedaan met Oekraïense vrouwen die in Hoogwoud en omgeving verblijven.
 De kerstavond is in drie onderdelen opgezet.

1.   In samen werking met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor worden kerk-Slavische (Oekraïense) liederen gezongen. Ook worden er gedichten en bijbelteksten voorgelezen.
2.   We luisteren naar Kerstliederen op dwarsfluit en blokfluit.
3.   Ontmoeting tussen gemeenteleden van de Protestantse gemeente en de Oekraïense mensen. De Oekraïense mensen bereiden traditionele gerechten om te delen na de dienst.

Wie van de gemeenteleden wil een voor Nederland traditioneel gerecht bakken om na deze dienst te delen? Geef je op bij Gideon, 06-518 50 791.
De doelstelling is duidelijk: Samen Leven – Samen Delen.

Met onze komst naar deze dienst laten we zien dat we onze Oekraïense medemens tot steun willen zijn in deze, voor hun, moeilijke tijd.


terug
 
 
 
 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
 
ANBI-gegevens


Via de volgende links komt u snel bij de ANBI-gegevens van onze gemeente.
 

ANBI - Kerkrentmeesters
ANBI - Diaconie

 
MEDITATIES

Klik op de afbeelding

 
 
Voedselacties

Klik op onderstaande logo's
voor meer informatie 

 

Kijk ook eens in de webshop van Dorcas:


--------------------------


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.