Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Midden Westfriesland
 
 
Taizé-viering op zondagavond 9 oktober in Westwoud Taizé-viering op zondagavond 9 oktober in Westwoud
Op zondagavond 9 oktober a.s. organiseert Taizé Westfriesland weer een Taizé-viering in de PKN-kerk van Westwoud. Aanvang 19:30 uur. De kerk is vanaf 19:00 uur open.
 
Zoals gebruikelijk heeft de viering een meditatief karakter met weinig gesproken woord en duurt ongeveer 50 minuten. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Taizé is ook ontmoeten: generaties, culturen, gelovigen van verschillende richtingen en niet-gelovigen ontmoeten elkaar. 


Wat is Taizé?
In de Bourgogne in Frankrijk ligt het dorpje Taizé (spreek uit Tèzé) waar de broedergemeenschap jaarlijks vele duizenden mensen trekt. Er zijn vele mogelijkheden om over het geloof te praten, je te verdiepen en te praten over maatschappelijke kwesties te praten. In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen, nemen deel aan de vieringen en aan ontmoetingen. Taizé vierde in 2015 haar 75 jarig bestaan.
 
Voorafgaand aan de viering is er op zondagmiddag om 15:30 uur weer een zangworkshop. De voortrekkers van de Taizé-zang oefenen dan de liederen die ’s avonds worden gezongen. We hopen dat de workshop weer net zo goed bezocht wordt als vorige keer. Iedereen is welkom.
Nynke Mol, Taizé Westfriesland
terug
 
 
 
 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
 
ANBI-gegevens


Via de volgende links komt u snel bij de ANBI-gegevens van onze gemeente.
 

ANBI - Kerkrentmeesters
ANBI - Diaconie

 
MEDITATIES

Klik op de afbeelding

 
 
Voedselacties

Klik op onderstaande logo's
voor meer informatie 

 

Kijk ook eens in de webshop van Dorcas:


--------------------------


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.