PKN
Protestantse Gemeente Midden Westfriesland
 
AANKOMENDE DIENST

AANKOMENDE DIENST
Over de dienst:
De preek zal als thema hebben: ZIEN IS OVERLEVEN.
Een twee-gesprek tussen Jezus en Nicodemus in Johannes 3.

Van harte welkom in deze dienst

of

KIJK VANAF 09.55uOver dhr. Peter Schoon:
Hij is getrouwd met Greta, kreeg vier dochters en vier schoonzoons, acht kleinkinderen en is aangesloten bij een kerkelijke gemeente waar hij al 35 jaar een pastorale taak heeft in de preekvoorziening. Andere gemeenten doen ook een beroep op hem omdat er door een predikantentekort steeds meer problemen zich voordoen. Dat betreft niet alleen de erediensten maar ook begrafenissen of weeksluitingen in tehuizen. 

Hij is geen predikant maar heeft wel een Bijbelse theologische opleiding gevolgd bij het Evangelisch College te Amersfoort. Hij, timmerman, spreekt graag over de Timmerman Die plaats bereid in de hemelse gewesten. Zijn streven: ooit dáár te mogen komen.

Komend uit een groot gezin, waar het orgel een centrale plaats innam, werd het zingen er met de paplepel in gegeven. Na de baard in de keel werd er gezongen in een jeugdkoor, een schoolcabaret of als figurant in een operette. Als 18 jarige bariton kwam hij bij het christelijk mannenkoor De Lofstem in Broek op Langedijk. Na 25 jaren lid te zijn geweest, was er duidelijk een voorliefde voor het verkondigende lied. Mede door zijn toedoen werd er besloten tot oprichting van De Geestmerzangers. Een mannenensemble van +/- 15 mannen met dezelfde overtuiging, waarvan hij voorzitter is. Sinds 2001 zijn er vijf cd`s door dit ensemble geproduceerd. Zij werken mee aan kerkdiensten, zangavonden of avondsluitingen in zorginstellingen. Deze aanzet heeft een versnelling in solozang teweeg gebracht in de muzikale wereld van de kerkmuziek. De Canadese vocaalcoach Deborah Pardy traint hem daarbij. Sinds februari 2012 zingt hij ook met het Opmeers Vocaal Ensemble o.l.v. Alexander Pavloff.

Al met al een veelzijdige drukbezette en gepensioneerde persoon die graag met anderen zijn passie wil delen.

 
terug
 
 
AANKOMENDE DIENST

Hoogwoud
4 december 2022

Aanvang: 
10.00u 

Voorganger:
ds. G. van Reeuwijk uit Alkmaar


LIVESTREAM
vanaf 09.55u


  meer
 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
 
ANBI-gegevens


Via de volgende links komt u snel bij de ANBI-gegevens van onze gemeente.
 

ANBI - Kerkrentmeesters
ANBI - Diaconie

 
Voedselacties

Klik op onderstaande logo's
voor meer informatie 

 

Kijk ook eens in de webshop van Dorcas:


--------------------------


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.