Verhalen van Toen voor Mensen van Nu - 16 maart 2016 Verhalen van Toen voor Mensen van Nu - 16 maart 2016

In deze serie maken we kennis met de nieuwste ontwikkelingen en ontdekkingen rond de Bijbel. We gaan daarover met elkaar in gesprek. Wederzijds respect staat centraal.

De volgende bijeenkomst heeft als titel:
Een ongelofelijk verhaal .......

We gaan het weer beleven, de PASSION, nu in Amersfoort.

Velen lopen weer mee in de stoet die het kruis draagt. We horen het verhaal, luisteren naar de 'hits' die erin gepast werden en we zien hoe Jezus verraden en gearresteerd wordt. De verteller verhaalt over de gruwelijke executie door Romeinse soldaten en dan...... is er het verhaal op de derde dag na de begrafenis: de opstanding/ verrijzenis.

De 21ste mens weet het zeker: kan-niet-waar-zijn !

De Hellenistische mens van de eerste eeuw zou ons bij een ontmoeting verwonderd aankijken:”Hoezo.....? Iedereen weet toch dat.........”

Over wat men toen wist vanuit een symbolisch denken, daarover gaat het in de laatste bijeenkomst van dit seizoen.

Iedereen is hartelijk welkom!!

Datum: woensdag 16 maart 2016

Plaats: 't ABBE-huisje (rechts naast het Witte Kerkje), Dorpsstraat 40-42 in Abbekerk.
(Parkeren links naast de kerk bij het restaurantHet Bonte Paard).

Tijd:  20.00u21.30u  (vanaf 19.30u inloop met koffie/thee). We sluiten af met een hapje en drankje.

Begeleider: drs. A.W. de Bruin

Contactpersoon: Anne de Bruin - v.d. Graaf  tel.
0229 582 415 e-mail:

Hoogwoud
Dienst op Witte Donderdag

18 april 2019

Voorgangers:
ds. D. Woudt en ds. S. Neuféglise - Vermeer

< voor meer informatie zie hiernaast