KERK ANDERS - zondag 10 juli 2016 KERK ANDERS - zondag 10 juli 2016

Elke religie heeft een beeld van hoe de “hemel” eruitziet. Zo is de hemel van een christen een andere dan die van de Noormannen, en is er soms voor mannen een andere plek dan voor vrouwen. Belangrijk is de aanwezigheid van God, van engelen, van gelovigen.
Door de eeuwen heen en vanuit verschillende culturen hebben kunstenaars geprobeerd een afbeelding van hun ideale hemel te realiseren. Vooral keken ze naar: wie is welkom in de hemel, en wie niet?

Kunstkenner Cor Treffers uit Zaandam laat ons aan de hand van prachtige (voor)beelden kijken naar kunstige vormen van voorlichting over de ‘hemel’. Uiteraard geeft hij ook toelichting op de voorstellingen.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Na afloop is er tijd voor een hapje en een drankje.

U bent van harte uitgenodigd en welkom om deze bijeenkomst in het kader van Kerk Anders bij te wonen.
Ds. D. Woudt

19 mei 2019