Crisisopvang vluchtelingen in Koggenland Crisisopvang vluchtelingen in Koggenland
Burgemeester Koggenland blij met reacties omwonenden crisisopvang De Goorn
dinsdag 01 december 2015  |  22:57

DE GOORN De 200 vluchtelingen die vanaf volgende week in de Koggenhal in De Goorn opgevangen worden, zullen met open armen ontvangen worden in de gemeente. Maar liefst 130 vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te helpen in de crisisopvang.

Dat bleek vanavond tijdens een besloten bijeenkomst voor omwonenden. Ook verschillende bedrijven en organisaties boden spontaan aan om spullen te leveren en activiteiten voor de vluchtelingen te organiseren. Burgemeester Rob Posthumus van Koggenland laat aan RTV NH weten dat hij aangenaam verrast was over de warme toon van de avond. "Ik ben apetrots dat we samen kunnen zorgen voor een goede en veilige opvang."

Er kwamen ongeveer 80 mensen af op de bijeenkomst. Zij hadden vragen over de veiligheid in de buurt, mogelijke parkeerdruk in de buurt van de Koggenhal en over vrijwilligerswerk in de crisisopvang. De vluchtelingen verblijven van 8 december tot 16 december in De Goorn.

Bron: www.rtvnh.nl/nieuws/175385/burgemeester-koggenland-blij-met-reacties-omwonenden-crisisopvang-de-goorn#

Abbekerk
17 november 2019